«Θα ψηφίσω, αλλά είναι η τελευταία φορά. Δε γίνεται η Βουλή να καταντήσει σχιζοφρενική, άλλα να λέμε χτες και άλλα αύριο». Με τη φράση αυτή ο Χρήστος Μαγκούφης του ΠΑΣΟΚ εκδήλωσε την ένστασή του με την περαίωση, ωστόσο κάλεσε όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε ο Κώστας Γείτονας που δήλωσε ότι «η περαίωση δεν είναι δίκαιη, ως ανάγκη την στηρίζουμε».

Πιο οξύς ο Νάσος Αλευράς, σχολίασε ότι «έχει ευθύνη η κυβέρνηση, ειπώθηκαν μεγάλες κουβέντες προεκλογικά, τις οποίες βλέπω να επαναλαμβάνετε και τώρα, στην εισηγητική έκθεση. Εγώ ήμουν πιο προσεκτικός στις προεκλογικές μου δηλώσεις».

Απαντώντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι η διάταξη αφορά μόνο τους λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων, αυτών δηλαδή που πήγαν μόνοι τους και το δήλωσαν. Τόνισε επίσης ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση αυτοί που εξέδωσαν πλαστά τιμολόγια κι ότι για αυτές τις περιπτώσεις δεν παραγράφεται το ποινικό αδίκημα.

«Η ρύθμιση είναι γενναία, αόριστη και οριζόντια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Είναι πολιτικά ανέντιμο να λέγεται ότι ευνοούνται συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Όλα τα άλλα στην καλύτερη περίπτωση είναι έωλα και στη χειρότερη περίπτωση πολιτική λάσπη».

Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ρύθμιση είναι φωτογραφική επειδή δεν εξαιρούνται από την περαίωση οι εκδότες εικονικών τιμολογίων.